duminică, 22 august 2010

Un crepuscul muzical: trupa Messy Meex

Un grup de tineri bacăuani, cu vârste cuprinse între 18 şi 19 ani, în urmă cu un an, s-a înarmat cu temeritatea şi elanul înfiorător – în sensul cel mai bun al înflăcărării tinerilor frumoşi la suflet, dăruiţi cu talent şi au înjghebat o trupă muzicală care abordează un repertoriu stilistic ce impresionează şi, dacă va avea beneficiul întâi al clocotului interior şi consecvenţei, apoi, ideala condiţie materială, va urca pe scena mare a muzicii, cât de curând.

De la Soft Rock, până la Cafe Concert, Dance, Ethnic, Latino, până la muzică populară, lăutărească, muzică de petrecere şi romanţe, acest repertoriu deschide trupei calea atât a afirmării, cât şi a asigurării necesarelor baze financiare.

Se numeşte Messy Meex şi are în componenţă pe solistele vocale Maria Grosu şi Anca Vâţă, iar ca instrumentişti, pe Bogdan Nour – vioară, Mario Cătă – orgă, Mihai Răzvan Toma – chitară bas, Radu Ursu – chitară.

Previziunile succesului acestei trupe are putere argumentativă, prin ceea ce deja a realizat, de la debut, în numai un an. Astfel, a participat la Olimpiada Naţională a Copiilor, Gherăeşti, unde a obţinut premiul al II-lea, secţiunea muzică uşoară, prin Maria Grosu; premiul al III-lea, prin Anca Vâţă, la secţiunea muzică populară şi, de asemenea, premiul al III-lea, prin aceeaşi interpretă, la secţiunea muzică uşoară. Preşedintele juriului şi cel care a înmânat premiile, a fost Mihai Trăistariu, care a interpretat cu trupa melodia Tornero.

Această trupă, despre al cărei debut vorbim acum şi despre a cărei consacrare se va vorbi mâine, a participat în această atât de scurtă perioadă la diverse activităţi cultural artistice locale ale Bibliotecii C. Sturdza Bacău, ale Palatului Copiilor Bacău. A organizat, de asemenea, spectacole cu scopuri caritabile, pentru bătrânii de la azil sau pentru copiii cu dizabilităţi, de la centrul Ghiocelul.

În prezent, trupa pregăteşte lansarea primului său album, având ca parteneri media ziarul Informatorul Moldovei şi studioul de înregistrări Marantz Studio (un studio care execută servicii foto-video, sonorizări, decoraţiuni şi aparţine lui Niţă Laurenţiu). Coperta este executată de Constantin Savin, fotoreporter colaborator, al ziarului nostru.

Aceasta este trupa Messy Meex, un crepuscul ivit în orizontul îndepărtat al muzicii, dar care explodează şi accelerează spre nimbul de aur al stelelor muzicale. (Aurel V. ZGHERAN) Informatorul Moldovei.


http://informatorulmoldovei.ro/un-crepuscul-muzical-trupa-messy-meex/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu